Yoga – en alsidig træningsform

31 juli 2018 Marie Pedersen
Yoga - en alsidig træningsform

Fordelen ved yoga

Yoga er en god og alsidig træningsform, da de mange forskellige øvelser kan være fysisk krævende, og derved styrker du dine muskelgrupper. Du bliver også udfordret på din balance og bliver mindet om hvor vigtig din vejrtrækning er. Alt dette er noget, du også kan have glæde af i din hverdag. Gennem yoga styrkes din kropsbevidsthed. Dette kan bl.a. være en hjælp til at forbedre din kropsholdning. Yoga er ikke blot en træningsform. Det er også en måde hvorpå du kan få mentalt overskud og slappe af i dit sind.

Yogas historie

Det vides ikke med sikkerhed hvor længe yoga er blevet praktiseret. Det er formentlig startet i Indien for tusindvis af år siden. Yoga som vi kender det i dag, bliver blandt mange helt eller delvist opfattet som en træningsform. Mange bruger dog stadig yoga som en måde at komme i kontakt med sit indre jeg, opnå en harmonisk tilstand mellem én selv og universet, og være 100 % i kontakt med sin krop. Det var netop sådan, yoga blev praktiseret de første mange år.

Yogaudstyr

Hvad enten du er nybegynder eller har dyrket yoga i lang tid, er det en god idé at anskaffe sig det rette udstyr. Et af de bedste steder at starte er en yogamåtte. Laver du øvelser på et hårdt gulv, kan en måtte både skåne din krop samt hjælpe dig med at holde balancen. Hos https://yogaovelser.dk/ finder du et bredt udvalg af yogamåtter, bl.a. skridsikre måtter og økologiske måtter. Endnu et redskab der vil hjælpe dig i din yoga-træning er en foam roller, eller en skumrulle. Den er cylinderformet og lavet af skum. Rullen kan bruges til at rulle musklerne ud efter træning, for at undgå ømhed efter træning. Den kan også bruges til at varme musklerne op, hvilket er en god idé inden træning.

Flere Nyheder