Thomas Bjørn

20 december 2017 Camilla Skøtt
Thomas Bjørn

Med en forrygende karriere bag sig er Thomas Bjørn Danmarks mest vindende golfspiller til dato. Intet mindre end 15 sejre på European Tour har han haft, og i 2018 går han på banen som kaptajn for det europæiske Ryder Cup-team.

 

Lagerfoto-id: 157236374

 

Det var en drøm, der gik i opfyldelse, da Thomas Bjørn i december ’16 blev udnævnt til kaptajn for Europas Ryder Cup-hold. Selv har han været en aktiv del af Ryder Cup tre gange – i henholdsvis 1997, 2002 og 2014 – og desuden været vicekaptajn fire gange, senest i 2016.

Bag om Thomas Bjørn

Som privatperson har Thomas Bjørn altid gået stille med dørene, og han har ikke været meget for at dele ud af interviews, hvis ikke de lå i direkte forbindelse med en turnering. Dem har der til gengæld været en del af, og Bjørns professionelle karriere er derfor til at klarlægge.

Golfspilleren startede i sin karriere i Silkeborg og blev professionel i 1993. Siden har han formået at etablere sig som en stjerne på ranglisterne, ligesom han er en af de største danske sportsnavne overhovedet.

Thomas Bjørn brød igennem til Europa Touren i 1996 ovenpå hele 4 sejre i Challenge Touren – og derefter gik det slag i slag. I 1996 blev han den første danske vinder af en turnering på Europa Tour, da han vandt i Loch Lomond World National. Yderligere 14 sejre tog han gennem sin karriere på den europæiske tour, og i 1997 kvalificerede han sig for første gang til Europas hold i Ryder Cup.

Thomas Bjørn og Ryder Cup

Gennem hele sin karriere har det været en drøm for Thomas Bjørn at være en del af Ryder Cup-holdet – og ikke mindst blive kaptajn. Som nævnt gjorde han sit indtog i turneringen i 1997, mens han gentog succesen i 2002 og 2014, og alle tre gange var han en del af et vindende, europæisk hold.

Vicekaptajnrollen for det europæiske hold har han varetaget fire gange; i 2004, 2010, 2012 samt 2016, og her vandt Europa de første tre.

I 2018 indtager Thomas Bjørn for første gang pladsen som kaptajn for det europæiske Ryder Cup-team, og han lægger ikke skjul på, hvad der kunne gøre oplevelsen endnu mere speciel: ” (…) som dansk kaptajn ville det være fantastisk, hvis der var en eller to danske spillere, der var med på den rejse,” har han tidligere udtalt. Man skal dog ikke forvente nogen form for nationalisme, når holdet skal sættes og Bjørn skal uddele sine wild cards; i sidste ende handler det om at stille med det absolut bedste mandskab, så holdet kan slå de forsvarende mestre fra USA.

Ryder Cup spilles i september 2018.

Flere Nyheder