Styrk din selvtillid og lær at forsvare dig med Krav Maga

13 november 2017 Astrid Pedersen
Styrk din selvtillid og lær at forsvare dig med Krav Maga

Hvis du ønsker at lære selvforsvar, men ikke har tid eller lyst til at bruge måneder og år på at perfektionere din karate teknik eller dine judo kast – så er Krav Maga måske noget for dig.

Hvad er Krav Maga?

Krav Maga er et system til selvforsvar, designet til at forfine og styrke kroppens naturlige reflekser og bevægemønstre, så de effektivt kan anvendes til selvforsvar. Systemet stammer oprindeligt fra Israel, hvor det er udviklet til brug ved gadekampe for det israelske militær, og Krav Maga betyder da også ”nærkamp” på hebraisk. Krav Maga er et realistisk system, som kan læres af alle, og som er utroligt anvendeligt i forbindelse med overfald.

I modsætning til andre kampsportsgrene, som mest er egnet til opvisningsbrug, er Krav Maga et 100% brugsorienteret selvforsvarssystem. Træningen har fokus på situationer, som kan forekomme i den virkelige verden. Faldteknikker tager højde for, at man ikke altid befinder sig på en blød træningsmåtte, men sandsynligvis på et hårdt underlag som for eksempel asfalt eller beton. Og forsvarsteknikkerne er tilpasset til situationer, hvor de enkelte parter ikke nødvendigvis er ligeværdige rent fysisk, således at den mindste, spinkle pige kan forsvare sig mod den største og stærkeste overfaldsmand.

Stock photo ID: 710190451

Hvorfor skal jeg lære Krav Maga?

Den primære grund til at lære Krav Maga er at lære at beskytte sig selv imod vold – det vil sige, lære teknikker til at de-eskalere konflikter, undslippe kritiske situationer, og i sidste ende forsvare sig ved nærkamp. Derudover er der mange sidegevinster ved at dyrke Krav Maga. Du lærer meget om din krops reaktionsmønstre og dine egne grænser – og dine medførte instinkter og dømmekraft skærpes. Dette kan styrke din selvtillid og dit selvværd, ikke blot i nattelivet, men også i hverdagen, på dit arbejde, og i dit familieliv. Og så er det altid sundt at få god motion i fællesskab med andre mennesker på jævnlig basis.

 

 

Flere Nyheder