Spil golf og lev længere

20 december 2017 Camilla Skøtt
Spil golf og lev længere

Mens sportsgrene som fodbold og håndbold kæmper om at være Danmarks nationalsport, så har golfsporten fundet sin rette hylde i Danmark. Det er en sport, hvor alle kan være med, og hvad det ikke kræver i styrke og hastighed, kræver det til gengæld i koncentration, smidighed og balance. Og skal man tro svenske forskere, så er golf oven i købet så sundt, at du kan forvente at leve fem år længere end gennemsnittet, hvis du svinger golfkøllen jævnligt.

 

Lagerfoto-id: 54809911

 

En runde golf indebærer som regel, at du er ude i 4-5 timer og går 6-7 kilometer i rask tempo – og selvom det ikke er en sport, der gør en mærkbar forskel på din kondition, så er det sundt.

Golfens historie

Det er ikke helt klart, hvornår eller hvor golfspillet blev opfundet, men de fleste hævder, at spillet stammer fra Skotland, hvor et golflignende spil blev praktiseret helt tilbage i 1100-tallet.

Under alle omstændigheder blev moderne golf udviklet i Skotland, og det var også her, den første golfklub blev dannet. Samtidig udviklede man det første regelsæt i forbindelse med golf, ligesom man anlagde verdens første 18-hullers bane. Herefter spredte golfspillet sig til England og siden resten af verden. I Danmark har vi ca. 150.000 aktive golfspillere fordelt på 190 golfklubber landet over.

Spil golf og lev længere

I 2008 lavede svenske forskere en række undersøgelser, der tydeligt peger på, at golf er så sundt for spilleren, at den forventede levetid for en golfspiller er 5 år højere end hos de ikke golfspillende.

Undersøgelserne er foretaget af forskere fra Karolinska Institutet, og professor Anders Ahlbom forklarer: “Flere undersøgelser dokumenterer, at denne form for fysisk aktivitet forebygger hjertesygdomme og påvirker kolesterol i blodet, vægt og en lang række andre faktorer positivt”. Samtidig fortæller han, at der i undersøgelsen er taget højde for, at mange golfspillere tilhører højere socialgrupper, og derfor er alle testpersoner blevet inddelt i socialgrupper, så man har sammenlignet med ikke-golfspillere fra tilsvarende socialgrupper.

Undersøgelsen taler altså et tydeligt sprog: Det er sundt at spille golf.

 

Flere Nyheder