Sådan kommer du sikkert i gang med kitesurfing

20 december 2017 Camilla Skøtt
Sådan kommer du sikkert i gang med kitesurfing

Er året kommet, hvor du skal lære at kitesurfe og har du allerede set dig selv suse henover det krystalblå vand? Så er det bare om at komme i gang, men brug din sunde fornuft, og følg gerne disse råd fra Dansk Sejlunion, hvis du vil i gang med kitesurfing.

 

Lagerfoto-id: 428624083

 

Kitesurfing er en vandsport fyldt med udfordring, fart, høje hop og action – og det er en sport for dig, der elsker at mærke adrenalinen pumpe. Men kitesurfing kan også være farligt, hvis man ikke har respekt for vind, vejr og sikkerhed, og derfor anbefaler Dansk Sejlunion og Kiteboarding Danmark, at begyndere starter med et certificeret kursus i kitesurfing.

Gode råd når du skal købe kitekursus

Dansk Sejlunion har nedfældet 5 gode råd til dig, der skal ud at finde et kitesurfingkursus, så du kan komme i gang med sporten.

1) Færdigheder frem for pris

Du kan helt sikkert finde en udbyder eller to, der påstår, at du kan lære at kitesurfe for næsten ingen penge. Men går det for hurtigt, får du ikke den grundlæggende viden om faresignaler, vejrforhold og lignende ind under huden, og så er det, at kitesurfing kan blive farligt.

Vælg derfor altid et “DS-kitekursus” eller et “Kitesurfer 1 Diplom”, der er et anerkendt kursusbevis, som sikrer dig, at du får en hensigtsmæssig og sikker instruktion i kitesurfing.

2) Insistér på at Dansk Sejlunions tilmeldingsskema skal udfyldes af alle begyndere, der deltager på et kursus eller event, der lover en grundig introduktion til kitesurfing.

3) Undersøg om kiteskolen har en lovpligtig sikkerhedsinstruks samt dokumentation for, at instruktørerne har en baggrund, der kvalificerer dem til at lære dig kitesurfing. Det er lovpligtigt, og det er din sikkerhed for, at du får de grundlæggende kompetencer på sikker vis.

4) Tjek altid om instruktøreren er certificeret instruktør.

5) Hvis du oplever at deltage på et kursus, hvor retningslinjerne ikke bliver overholdt, så kontakt Dansk Sejlunion. Det er din sikkerhed, der er på spil, ligesom det er alle andre kitesurfere, der risikerer farlige situationer, hvis der kommer kitesurfere i luften, som ikke er ordentligt instrueret.

Hvor finder du et kitekursus?

Har du fået blod på tanden i forhold til kitesurfing, så kan du slå et smut forbi Dansk Sejlunion, hvor du kan se, hvilke sejl- og kiteboardingklubber der er Dansk Sejlunion Certificerede – der flere af dem rundt i landets kommuner.

Dansk Sejlunion certificerede instruktører har både et teoretisk instruktørkursus samt et praktisk instruktørkursus, ligesom de alle har flere års erfaring med kitesurfing.

Flere Nyheder