Problemet med personlig træner markedet

17 december 2021 Peter Mortensen

editorial

Carl sukker dybt. Han vil gerne i gang med at træne for at få mere energi og overskud i hverdagen. Men lige nu tyder det på at han ikke har nok energi og overskud til overhovedet at finde en personlig træner. Det har nemlig vist sig at være en unødvendig svær opgave. Efter 30 minutter på internettet har han kun kunnet finde folk der tydeligvis ikke er professionelle eller folk som kun tager imod kunder i det tidsrum han selv er på arbejde. Det burde have været så simpelt som at google en enkelt gang, vælge den øverste side og så vælge hvilket tidsrum man gerne vil træne i. Men nej, man skal tage stilling til 117 ting som han ikke selv aner noget om. Det jo netop derfor han vil have en personlig træner; fordi han ikke ved noget om det.
Endelig finder han en som ser fornuftig ud, men lige der, går hans datter forbi ham og kommer til at kigge på skærmen.
“Eh far, du ved godt ham der er en deltager fra Paradise Hotel ik’?”
Suk. Hvorfor skal det være så besværligt… 

Det er der galt med personlig træner markedet

Der er noget galt med markedet for personlige trænere. Det er ikke længere et marked for professionelle, men for unge mennesker og reality stjerner der tror de ved noget uden at være uddannede. De professionelle, uddannede og erfarne drukner i mængden af folk der vil tjene fedt på at lade som om de ved noget. De professionelle der så er, vælger at arbejde steder som fitness centre, for netop at adskille sig fra reality stjernerne. Men det betyder pludselig at de arbejder kl 8-16 i hverdage, så folk med fast fuldtidsarbejde ikke længere har mulighed for at få en professionel træner – eller udvalget er i hvert fald meget begrænset.
Fordi der netop er så stor forskel på de personlige trænere, og der er så stor en mængde useriøse i branchen, er det utrolig svært at finde ud af hvad en fornuftig pris er. Hvor lidt er for lidt og betyder i stedet dårlig kvalitet? og hvor meget er for meget? Er nogle af de høje priser fordi der er en reality stjerne eller fordi det er en professionel? Det er ikke til at finde hoved eller hale i markedet.

RaskRask

 

RaskRask er en virksomhed hvis mål netop er at gøre markedet nemmere og mere overskueligt. Samtidig med at gøre det mere komfortabel for dig og give dig mere tid.
På RaskRasks hjemmeside taster du blot din adresse ind. Herefter kan du se hvilke af deres personlige trænerer som er i dit område. Vælg en træner og et tidspunkt, herefter kommer trænere hjem til dig. Ja. Trænere kommer hjem til dig. Så slipper du for at skulle ud af døren og spilde tid på at komme hen til et fitness eller sådan noget. Det gør det også langt nemmere for børnefamilier, at man ikke skal forlade huset.
RaskRasks personlige trænere har også langt mere fleksible tidspunkter. De skal nemlig ikke følge åbningstiderne for et fitness. De bestemmer selv hvornår de vil arbejde og kan selv lægge tider op på hjemmesiden. Det betyder at hvis en træner har lyst til at arbejde kl 21 søndag aften, så kan de det. Hvilket betyder at du kan få en personlig træner ud på netop det tidspunkt som passer dig.
RaskRask har ikke kun personlige trænere, men også massører, frisører og yoga instruktører.
Er dit hus eller lejlighed for lille, eller vil du ikke forstyrres af dem du bor med. Så kan du også vælge at i mødes i en park nær dig til træning i stedet.

Fordele ved personlig træning

 

Men selv hvis RaskRask har gjort det nemt for dig, hvorfor skulle man så i det hele taget benytte en personlig træner? Man kunne jo lige så godt træne almindeligt i et fitness center? Der er mange gode grunde til at bruge en personlig træner. Du er selvfølgelig allerede semi professionel selv og har trænet i 10 år, men hvis vi nu lader som om du ikke er. En personlig træner kan lave en træningsplan for dig, som sikre at du træner nok, men også at du får nok tid til at restituere, så du ikke får skader. En træningsplan, betyder også at det bliver nemmere for dig, for du skal ikke længere spilde din tid og overskud på at finde ud af hvilke øvelser du bør lave og hvor mange sæt du bør tage, hver gang du træner. Med en personlig træner kan du også være sikker på at du ikke laver øvelserne forkert. På den måde får du mest muligt ud af øvelserne så du ikke spilder din tid, men du er også sikker på at du ikke laver dem på en forkert måde som giver dig skader.


Har du et specifikt mål, som at tabe vægt eller kunne bænkpresse 100 kg, så kan din personlige træner give dig de bedste øvelser, til netop dit mål.
En personlig træner er også en motivation. Du står ikke længere kun til ansvar for dig selv, når du skal forsøge at rejse dig fra sofaen. Du står også til ansvar over for et andet menneske som du har lavet en aftale med.
Generelt gør en personlig træner din træning mere sikker, men mest af alt, mere effektiv. Hverdagen kan i forvejen være presset, så hvem har tid til at spilde 3 timer i fitness 3 gange om ugen. Brug i stedet 1 time med en personlig træner og nå alligevel dine mål.

Flere Nyheder