Optimér din træning – løb for at tabe dig

13 november 2017 Astrid Pedersen
Optimér din træning – løb for at tabe dig

Hvis du ønsker at smide et par overflødige kilo, er det en rigtig god idé at begynde at træne. Og hvis du i forvejen træner, men ikke føler, at du kan komme af med de sidste, genstridige kilo, er det oplagt at supplere din træning med daglig løbetræning i det fri.

Der er mange fordele ved at løbetræne. For det første bruger du hele kroppen på en naturlig måde, når du løber. Det er stadig de færreste typer træning, som er så gode for blodomløbet og hele systemet som løbetræning. For det andet kræver løbetræning hverken særlig meget udstyr eller et dyrt abonnement i et fitnesscenter. Og for det tredje bestemmer du helt selv, hvor og hvornår din træning skal foregå.

Gør løbetræning til en god vane

Det kræver dog både selvdisciplin og planlægning, hvis du satser på at løbe for at tabe dig. Især i begyndelsen kan det godt være svært at komme ud af døren og i gang med løbetræningen – og det er ikke helt ligemeget, hvordan denne udføres, hvis det er med vægttab i sigte. Du skal ind i det rette mindset, og anlægge en tålmodig vinkel på din løbeteknik. Hvis du bare spurter derudaf med hjertegalop og stakåndethed til følge, får du intet ud af din løbetræning, bortset fra – i værste fald – eventuelle skader.

Lagerfoto-id: 136301591

Læg en plan for din løbetræning

Ud over det, at du bør gå langsomt frem i begyndelsen, skal du også lægge en decideret plan for din løbetræning, hvis du ønsker at tabe dig. Her er såkaldt intervaltræning en idéel strategi. I kombination med styrketræning, som opbygger din muskelmasse og øger din forbrænding, og ene gennemgribende kostomlægning, som sørger for, at du har det optimale indtag af næringsstoffer og fibre, er den høje kalorieforbrænding, du opnår ved intervaltræning, en afgørende faktor for, at kiloene begynder at rasle af.

Ved intervaltræning varmer du kroppen op ved at lunte i roligt tempo i 5-10 minutter. Du må ikke løbe hurtigere, end at du kan føre en samtale uden at blive stakåndet. Herefter tager du 30 sekunders sprint, idet du selvfølgelig er opmærksom på at din løbeteknik er rigtig, således at du ikke pådrager dig skader, og dernæst lunter du videre, indtil pulsen er faldet til det normale. I begyndelsen kan du køre fem intervalsekvenser, inden du strækker ud. I takt med at du bliver bedre, kan du sætte såvel antallet af intervaller samt intervallernes varighed op, så de passer til dit niveau.

 

Flere Nyheder