Idrætsgymnastik – den klassiske gymnastik

20 december 2017 Camilla Skøtt
Idrætsgymnastik - den klassiske gymnastik

Gymnastik er en sportsgren, der indeholder flere forskellige discipliner for både mænd og kvinder. Overordnet kan sporten inddeles i idrætsgymnastik, trampolin og rytmisk gymnastik – og her er det idrætsgymnastikken, der er den klassiske version af sporten.

 

Lagerfoto-id: 709217215

 

GymDanmark, Danmarks Gymnastik Forbund, tilbyder både bredde- og konkurrencegymnastik – også når det kommer til idrætsgymnastik. Eller redskabsgymnstik som det kaldes i folkemunde.

Hvad er idrætsgymnastik?

Idrætgymnastik er en sportsgren, der giver store udfordringer og kræver en massiv styrke, stor smidighed og ikke mindst en god kropskontrol. Det kræver mange timers træning at kunne “stå” i ringene, balancere på bommen eller svinge benene over bommen.

Du kommer ikke sovende til noget i idrætsgymnastik, og der er en stor koncentration af grundtræningstimer i sporten. Her træner man både balance, smidighed, reaktionsevne, koordination og styrke, og mens alle de forskellige aspekter bygges op, øves der i de enkelte discipliner inden for idrætsgymnastik.

Idrætgymnastik er en fysisk krævende og hård sportsgren, men det er også sjovt og udfordrende. Og så er det en sportsgren, der fascinerer både udøveren men også publikum.

Forskel på mænd og kvinder

Et vigtigt element i idrætsgymnastik er konkurrencer, og der konkurreres i flere forskellige discipliner – og de er forskellige alt efter om du er mand eller kvinde.

Konkurrencer inden for mandlig idrætsgymnastik er følgende seks discipliner: Øvelser på gulv, hest, barre, bensving, ringe og reck.

Konkurrencer inden for kvindelig idrætsgymnastik er følgende fire discipliner: Øvelser på gulv, hest, forskudt barre og bom.

Idrætgymnastik er desuden en OL-disciplin og i nyere tid er Helge Vammen den dansker, der har været tættest på at kvalificere sig til legene.

Om GymDanmark

GymDanmark er et specialforbund, der hører ind under paraplyorganisation Danmarks Idrætsforbund (DIF). Forbundet har eksisteret  mere end 100 år, og er i dag et af de største organisationer under DIF.

Der tilbydes både bredde- og konkurrencegymnastik under forbundet, ligesom der er hold for alle niveauer og alle aldre, så du kan være med uanset om du er barn, ung, voksen eller ældre. Visionen er hele tiden at bringe gymnastikken til sit højeste niveau for den eller de mennesker, der er involveret.

Leger du med tanken om at begynde til gymnastik – hvad enten du er til klassisk idrætsgymnastik, rytmisk gymnastik eller trampolin – så kan du finde en forening nær dig ved at tage et kig på GymDanmarks hjemmeside. Her finder du alskens forskellige hold, og du kan vælge mellem enkeltdiscipliner, holddiscipliner og familie- eller børnegymnastik, så du kan finde lige præcis det hold, der passer til dine ønsker.

Flere Nyheder