Hvorfor bruge proteinpulver?

14 august 2018 Marie Pedersen
Hvorfor bruge proteinpulver?

Proteinpulver er et kosttilskud, som bruges af mange træningsentusiaster. Drikker man proteinpulver umiddelbart efter at have trænet, hjælper det med at fremme muskelopbygningsprocessen. Det der sker når du træner er, at musklerne bliver nedbrudt. Måden hvorpå musklerne bliver bygget op igen, er gennem bl.a. restitution samt sund kost. Her er bl.a. protein et vigtigt element. Protein består af aminosyrer, som er vigtige for netop muskel- og vævsopbygningen, efter at vores krop er blevet udsat for en hård omgang træning.

Proteinpulver fra Bodylab

Bodylab står bag et udvalg af proteinpulver af høj kvalitet. Du kan f.eks. vælge mellem smagsvarianterne strawberry og chocolate fra serien Whey, der er fremstillet af valleproteinkoncentrat. Whey-serien er blandt Bodylabs bestsellere. Pulveret har et lavt laktose- og fedtindhold. En af grundende til, at Whey-serien er populær – ikke kun hos Bodylab, men på hele

markedet – er, at det indeholder store mængder af forgrenede aminosyrer, også kendt som BCAA (Branched chain amino acids). I modsætning til øvrige typer aminosyrer, der hovedsageligt forbrændes i leveren, forbrændes de forgrenede aminosyrer i skeletmuskulaturen. Proteinpulveret kan blandes op med vand eller frugt, og blendes som en smoothie. Læs mere om proteinpulver fra Bodylab her https://www.bodylab.dk/shop/proteinpulver-84s1.html.

Protein gennem kosten

Proteinpulver kan være en fordel for dig, der træner meget og gerne vil se resultater, eller hvis du føler at du ikke får nok protein. Proteinpulver kan sagtens fungere som et mellemmåltid, men det er vigtigt at forstå, at proteinpulver ikke skal bruges som erstatning for måltider. Der findes ikke noget entydigt svar på, hvordan den rette kost ser ud. Det er op til én selv at vurdere og finde ud af, hvilken type kost der passer bedst til lige netop det aktivitetsniveau, man har, samt hvilke resultater man ønsker at opnå. Er du ikke meget for kosttilskud, bør du tænke over at inkorporere råvarer som æg, bønner, fisk, kikærter, kylling og kalkun. Det er blot en række eksempler på proteinholdige madvarer, som, sammen med f.eks. grøntsager, kan danne fundament for en god kost med masser af gode næringsstoffer.

Flere Nyheder