Gymnastik for børn

20 december 2017 Camilla Skøtt
Gymnastik for børn

Gymnastik er ikke en sportsgren, man ser meget til på de forskellige medier, men alligevel er gymnastik for børn en af de mest populære fritidsinteresser hos børnefamilier i Danmark. Det skyldes blandt andet, at det er en billig sport, og så er det en sportsgren, der rummer mange muligheder, og hvor der er plads til leg.

 

Lagerfoto-id: 74879170

 

Selv de helt små børn kan gå til gymnastik sammen med forældrenen, mens de større børn kan vælge mellem discipliner som spring, rytmik og idrætsgymnastik. I alle discipliner er der masser af plads til leg og personlig udfoldelse.

Høj kvalitet i børnegymnastik

Børnegymnastik er en fritidsaktivitet fyldt med kvalitet. Der er fokus på motorik og bevægelse, og kroppen kommer i gang på forskellig vis, ligesom der leges, synges, danses og springes – særligt når det kommer til de helt små børn.

Når børnene kommer i skolealderen, kommer der mere fokus på decideret gymnastiktræning. Står den på spring og rytmik, der er det mest populære, så bliver der øvet serier, sprunget på airtrack og hoppet i trampolin. Og det interessante ved gymnastik er, at der er plads til alle, så både øvede og nybegyndere bliver udfordret.

Den billigste sportsgren

Udover den høje kvalitet i træningen, så er gymnastik kendt for at være en billig sport, faktisk den billigste på landsplan. Hvor ridning og golf topper priserne på udstyrslisten, så ligger gymnastik helt i bunden – og det er positivt. På den måde bliver gymnastik nemlig en allemandssport, hvor man kan mødes og skabe gode oplevelser uden at bruge mange penge.

Gymnastik på klubplan er præget af en sundhedskultur, der sætter større fokus på motion og bevægelse end på udstyr, og først den dag der skal dyrkes idrætsgymnastik på højt plan, begynder priserne at stige. Her er det nemlig nødvendigt med faciliteter af meget høj kvalitet – men den tid, den sorg, som man siger.

Flere Nyheder