Forkæl krop og sind med yoga

20 november 2017 Katrin Sørensen
Forkæl krop og sind med yoga

Mange tænker sikkert lotusstilling og mærkelige stillinger, når man siger yoga, men i virkeligheden er yoga meget mere end det. Yoga er en helt fantastisk beskæftigelse for dem, som gerne vil forkæle krop og sind. 

Styrke og smidighed

Dyrker man regelmæssig yoga, vil man i løbet af et par uger mærke, hvordan kroppen gradvist bliver stærkere. Mange af øvelserne er langt mere krævende, end de fleste forestiller sig, og man kan sagtens få sved på panden på yogamåtten. Man vil især mærke en øget styrke i ryg, ben og arme efter et par uger i yogastudiet.

Samtidig vil de stive lemmer blive mere smidige, og man kan sagtens komme gamle spændinger til livs med yoga. Der strækkes og bøjes og man får ofte brugt nogle muskler, man ikke engang anede, at man havde. 

Yoga er for alle

Er du en af dem der tænker, at du slet ikke kan finde ud af at lave yoga? Så kan du godt tro om igen – yoga er nemlig for alle. Uanset hvilket niveau du er på, vil du kunne få stor gavn af øvelserne. Det er desuden vigtigt at huske, at alle kroppe er unikke og derfor er det ikke givet, at alle kan udføre de samme øvelser på samme vis – men det betyder bestemt ikke, at alle ikke kan have stor gavn af dem.

Lytter du til din krop og undlader du at presse den ud i positioner den ikke er klar til, vil du komme langt. Og husk, at det i yoga ikke handler om at være den bedste – det handler om at få det bedste ud af yogaen. Derfor skal man undlade at kigge rundt på de andre måtter, men i stedet fokusere på sin egen og det sted ens egen krop er netop den dag. 

https://www.shutterstock.com/da/image-photo/yoga-mat-130781543?src=lcAqvbVjTczvKGfTYU1Mzg-1-62

Krop og sjæl

Udover de mange kropslige fordele der er ved yoga, er der også en lang række mentale gevinster at hente. Med yoga kan man lære at slappe af på en helt ny måde. I en stresset hverdag kan det være meget givende med en række øvelser og redskaber, som kan få kroppen og sindet helt ned i gear. De mange åndedrætsøvelser, som yogaen også handler om, har en helt eminent evne til at få sindet stilnet. Samtidig vil du lære dig selv og din krop bedre at kende på måtten. 

Udstyr og underviser

Er du ny i yoga er det vigtigt, at du har en god underviser, der kan vise dig nogle gode øvelser, og rette på dig, hvis du står lidt forkert. Udstyret skal også være i orden, før det er sjovt. Så køb en god og skridsikker måtte og noget behageligt tøj, som er nemt at bevæge sig i. 

Namasté. 

Flere Nyheder