Fodbold samler nationen!

02 april 2019 Anders Lundtang Hansen
Fodbold samler nationen!

Faktisk samler fodbold ikke kun en nation, hvis vi tager fat i den danske nation som kerneeksempel, den samler også nationer på kryds og tværs.

Dog kan du måske finde undren, hvis du påstår for blandt andet amerikanere, at almindelig fodbold, som vi kender det fra Europa og Sydamerika, er verdens mest sete sport på TV og den sport, som spilles, støttes og generelt følges af flest mennesker kloden over – for ikke at glemme bettes på.

USA kalder lettere fejlagtigt deres ligaer med baseball, basketball og amerikansk fodbold for World Series i visse tilfælde, selvom det kun er dem selv, der deltager i disse turneringer, så man mere kan kalde det en national ting for dem, selvom folk verden over følger med i disse sportsgrene.

Men nok om USA og deres verdenssyn – selvom det er løjerligt, at de kalder amerikansk fodbold for Football, mens de kalder almindelig fodbold for Soccer. Dem om det.

I stort set resten af verden er fodbold i 9 ud af 10 tilfælde dog den sportsgren, der høster mest opmærksom, i hver nation. Således er der også mange penge i marketing, PR og salg (for ikke at sige prestige for spillerne) at deltage i nationale fodboldligaer i ind- og udland.

De fleste af os har hørt om de afsindige lønninger til fodboldspillere, der ofte overstiger flere millioner på ugeplan, mens noget af det største, en nation kan opleve, er at vinde verdensmesterskabet i fodbold.

Men hvor kan du finde information om alle disse ting?

Nationale ligaer, præmier i fodbold, transfervinduer, flest scoringer og alt det andet, der relaterer sig med fodbold, på dansk sprog?

Det kan du hos fodboldnyheder.dk, hvor du altid kan holde dig opdateret på, hvad der sker ude i den store fodboldverden på både nationalt og internationalt plan.

Om du er til engelsk fodbold, spansk forbold eller bare den danske Superliga, så finder du informationerne her.

Flere Nyheder