Få alpine fornemmelser på skisteder i Danmark

20 december 2017 Camilla Skøtt
Få alpine fornemmelser på skisteder i Danmark

Danmark er ikke ligefrem kendt som et skisportsland, hvor turister strømmer til for at drøne ned af bakkerne. Ikke desto mindre er det muligt at finde frem til et par steder, hvor du kan få alpine fornemmelser, hvis du ikke har tid, råd eller lyst til at rejse til udlandet for at stå på ski. Eller hvis du bare vil øve dig, inden du skal afsted.

 

Lagerfoto-id: 94546177

 

De danske skisteder er fundet af danskebjerge.dk, der har kigget det danske land efter i sømmene for at finde de bedste steder til alpint skiløb. Er du større tilhænger af langrend, så er der rig mulighed for at udfolde din hobby, så snart sneen rammer Danmark for alvor.

Skianlæg med lift

Vil du stå på ski et sted, hvor der også findes skilift, så finder du muligheden i blandt andet Holstebro, Hobro, Silkeborg, Kolding, Odense og Roskilde. De fleste af skisportstederne driftes og vedligeholdes af den lokale skiklub, og du kan med fordel sætte dig i kontakt med dem, hvis du ønsker at høre mere om mulighederne.

Ved Silkeborg ligger Søhøjlandet og de midtjyske Gjern bakker. Her finder du også Nordens eneste helårs alpine skibakke sammen med det eneste helårs skicenter i Danmark. Skibakken er bygget af 7.500 m2 kunstfibermåtter, der kontinuerligt holdes våde, så du oplever den bedst mulige glideevne – uanset årstid. Og så er der selvfølgelig en snekanon, der sørger for sne, når kulden tillader det.

Søhøjlandets skicenter kan du besøge uanset om du vil prøve skiene for sjov eller ønsker at træne op til en kommende ferie. Der er plads til alle – også børn – så du kan roligt tage familien med og samtidig nyde områdets mange andre oplevelser.

Bøvl med private skilifte

En af de ting du skal være opmærksom på, hvis du kører til en af ovennævnte skibakker er, at mange lifte håndteres i privat regi, og det betyder, at de ikke altid er tilgængelige. Vil du være sikker i din sag, kan du med fordel kontakte stedet først eller vælge et skicenter i stedet.

Langrend er også en mulighed

Er du ikke blandt de alpine skiløbere, og nyder du i stedet langrendsskiene, så er der masser af muligheder for en flot tur i Danmark. Skov- og Naturstyrelsens hjemmeside skaber hvert år et overblik over de mange langrendsløjper, der er landet over.

Turene på langrendsski i Danmark kan uden tvivl komme i nærheden af turene i vores nordiske nabolande, så du kan roligt finde skiene frem så snart DMI lover snevejr.

Flere Nyheder