El Clasico: rivaliseringen mellem Real Madrid og FC Barcelona

21 juli 2022 Mohammad Dadkhah

Der findes ingen anden rivalisering i verdens fodbold som El Clasico. Kampen mellem de spanske giganter Real Madrid og FC Barcelona har eksisteret i over et århundrede, og de to hold har kæmpet om retten til at prale gang på gang. I denne artikel vil vi tage et kig på historien om dette ikoniske opgør samt nogle af de vigtigste spillere og øjeblikke, der har gjort det så specielt. Gå ikke glip af noget – læs videre for at finde ud af alt, hvad du har brug for at vide om El Clasico!

Oprindelsen

El Clasico har sin oprindelse tilbage til 1902, hvor de to klubber mødtes for første gang i en venskabskamp. Det var dog først i 1909, at rivaliseringen for alvor begyndte, da Barcelona besejrede Madrid i finalen i Copa del Rey. Siden da har de to hold mødt hinanden hele 242 gange, og Madrid har overtaget med 110 sejre mod 96 sejre for Barcelona. I de seneste år har det dog været Barcelona, der har haft overtaget – de har vundet 14 ud af 21 møder siden 2009. Der er ingen tvivl om, at El Clasico er en af de største og vigtigste kampe i verdens fodbold.

De største spillere

Gennem årene har nogle af historiens største spillere deltaget i denne legendariske rivalisering. For Madrid har spillere som Di Stefano, Puskas og Raul alle sat deres præg på El Clasico. For Barcelona har spillere som Maradona, Cruyff og Messi skrevet deres navne ind i historiebøgerne. Der er dog to spillere, som virkelig har været med til at definere denne rivalisering i de seneste år: Cristiano Ronaldo og Lionel Messi.

Rekordkøb

Ronaldo ankom til Madrid i 2009 fra Manchester United for det daværende verdensrekordbeløb på 80 millioner pund. Han blev hurtigt en fanfavorit med sine målscoringer og var medvirkende til, at Madrid vandt tre Champions League-titler i træk mellem 2016 og 2018. På den anden side af mønten er Messi, der har været hos Barcelona hele sin karriere. Han anses af mange for at være den bedste spiller nogensinde og har vundet utrolige 11 La Liga-titler med klubben.

I de seneste år har El Clasico været præget af kampen mellem disse to superstjerner. Messi og Ronaldo har slået adskillige rekorder og har presset hinanden til nye højder. De har begge scoret i El Clasico ved flere lejligheder, og Messi fører i øjeblikket med 26 mål mod Ronaldos 18 mål. Der er ingen tvivl om, at disse to spillere har haft en enorm indflydelse på denne rivalisering og har været med til at gøre den til det, den er i dag.

Men desværre er blevet Ronaldo og Messi ikke længere i klubberne.

I 2022 købte FC Barcelona Robert Lewandowski, og den næste El Clasico skal muligvis afgøres af ham eller Real Madrid stjernen Karim Benzema

Flere Nyheder