Cykling – er det noget for dig?

20 december 2017 Camilla Skøtt
Cykling - er det noget for dig?

Cykling som motion og sportsgren bliver mere og mere populært i Danmark, og de danske landeveje bugner af mænd, kvinder, unge og gamle, der alle tramper løs i pedalerne. Men hvordan ved man, om cykling er en sport, man selv kunne holde af? Det er trods alt noget af en investering at starte på cykling, så det er en god idé at vide, om det er noget for én.

 

Lagerfoto-id: 197046800

 

Cykling = frisk luft, motion og samvær

Først og fremmest er cykling naturligvis en god måde at få motion på, men sporten indeholder meget mere end det. Du kan konkurrere mod dig selv og dine venner eller du kan nyde de mange og lange kilometer på landevejene, hvor den danske natur viser sig fra sin bedste side. Derudover er cykling en social sport – også selvom du ofte træner alene – så det er en god måde at mødes med sine venner på.

Er du i forvejen vild med friluftssportsgrene som skiløb eller vandring, og kan du lide fart over feltet, så er der en god chance for, at cykling er noget for dig.

En dyr sportsgren

Inden du kaster dig over cykelsporten, er der én ting, du skal gøre dig klart: Det er en dyr sport. Racercyklen er den første og største investering, men udover den er der en del ekstraudstyr, du ikke kan undvære. I starten kan du måske låne dig frem, men i sidste ende er det rart at have sit eget.

Desuden er der den lille hage ved sportsgrenen, at man bliver bidt af den. Og jo mere man cykler, des mere får man lyst til at opgradere sin cykel. Og det koster.

Cykling er god motion

Hvis du er interesseret i en sportsgren, der giver en god forbrænding, stærke muskler og en bedre kondition, så er cykling et godt bud. Det er en rigtig god motionsform, og du får både pulsen op og forbrænder kalorier på de mange ture. Samtidig er cykling ikke så hårdt for din led, mens du til gengæld vil kunne mærke dine anstrengelse i skuldrene og lænden – særligt hvis cyklen ikke indstilles korrekt.

Vil du gøre din cykling endnu sjovere, så findes der en lang række apps, du kan bruge til at planlægge, kortlægge og måle din træning. Endomondo er én af dem, mens MyTracks og Garmin Fit også får gode anmeldelser blandt brugerne. Fælles for dem alle er, at du kan holde øje med dine ruter, sammenligne med dine venner og ikke mindst med dig selv.

Flere Nyheder