Bordtennis – en sjov og udfordrende sport

20 december 2017 Camilla Skøtt
Bordtennis - en sjov og udfordrende sport

Falder de gængse sportsgrene som fodbold, håndbold og gymnastik ikke i din eller dit barns smag, og er du på jagt efter en anden sportsgren, der gør? En sportsgren der involverer fysisk aktivitet, udfordringer og fællesskab, men som stadig er med den enkelte i centrum? Så kunne bordtennis meget vel være dét, du leder efter.

 

Lagerfoto-id: 553056964

 

Bordtennis er en sportsgren, der handler om fart og teknik, og så er det en sport, hvor alle kan være med; børn, unge, voksne og gamle. Nybegyndere og øvede. Og så kommer nogle af verdens bedste bordtennisspillere faktisk fra Danmark. Ikke dårligt, vel?

Vil du være den bedste?

Går du efter at blive den bedste bordtennisspiller i Danmark, så kan du med fordel kigge en spiller som Michael Maze efter i sømmene. Han er blandt de mest kendte bordtennisspillere i Danmark, og det er ikke uden grund. Målt på resultater var den danske veteran allerede Danmarks bedste spiller i en alder af 22 år, og fra 2006 til 2016 var han blandt de 20 bedste spillere i verden. Der er altså noget at leve op til.

 

Skal øjnene hvile på et par spillere, der stadig er aktive i dag, så tag et kig på Jonathan Groth og hans tyske makker Patrick Franziska, der for nylig rykkede op på 2. pladsen i herredouble på verdensplan. Makkerparret blev europamestre i 2016, og i øjeblikket overgås de altså kun af et japansk par på verdensranglisten.

Tjek din kommune

Er du i tvivl om, hvor du kan spille bordtennis henne i din kommune, så kan du bruge portalen nysport.dk, der gør det muligt at søge på specifikke sportsgrene og kommuner. De fleste kommuner tilbyder bordtennis til børn og unge, men hvis du har et særligt talent for sporten, kan det være nødvendigt at rykke træningen til en større klub.

Fede oplevelser til stævner

Der er masser af bordtennisstævner året rundt i Danmark, og det er en fed oplevelse at deltage i arrangementerne. Du finder alt fra grand prix-stævner og lokale cups til bymesterskaber, julestævner og talentstævner. Der er nok at vælge imellem, men alle stævnerne har det tilfælles, at de er fyldt med stemning, udfordring og fællesskab på tværs af klubber og spillere.

Du kan deltage i stævnerne blot for at teste formen af og få adrenalinen i vejret eller du kan gå efter den ultimative titel som landsmester. Alle kan deltage, og det vil give dig unikke oplevelser, der er med til at forbedre dit spil på den lange bane.

Flere Nyheder