Basketbold – er det noget for børn?

20 december 2017 Camilla Skøtt
Basketbold - er det noget for børn?

Basketbold – eller baskeball som det kaldes i almindelig tale – er en sportsgren, der ikke er tilgængelig i alle byer, som det er tilfældet med sportsgrene som fodbold og håndbold. Og særligt for børn kan det være svært at finde en klub.

BørneBasketFonden arbejder for at skabe bedre vilkår for børn, der ønsker at spille basketball, og gennem de sidste par har de stiftet en række klubber rundt i landet.

 

Lagerfoto-id: 183147284

 

På landsplan er der knap 4.000 børn, der spiller basketball, men BørneBasketFonden er af den opfattelse, at der ville være langt flere, hvis sportsgrenen var mere tilgængelig. Indtil videre har de stiftet klubber i henholdsvis København, Furesø, Odense og Aarhus, ligesom der er planer om at starte en klub i Aalborg inden for nærmeste fremtid.

Andre former for børnebasket

Ligger der ikke en Børnebasketklub i dit område, så er der andre muligheder for at stifte bekendtskab med sportsgrenen:

Skole Basket er et projekt, der leverer 1 times ugentlig baskeballtræning ude på skolerne som en del af den understøttende eller faglige undervisning. Det betyder, at træningen foregår i trygge omgivelser.

I forbindelse med Skole Basket er alle instruktører fagligt kvalificeret til at arbejde med børn og unge, ligesom de har erfaring med at træne børn i den specifikke aldersgruppe.

I øjeblikket kører der Skole Basket projekter i følgende kommuner: Frederiksberg, Aarhus, Furesø, Gentofte, Rødovre, Odense, Aalborg og København.

SFO Basket er grundlæggende det samme som Skole Basket med den undtagelse, at træningen foregår i SFO-tiden frem for skoletiden. Den enkelte SFO/skole aftaler indbyrdes med SFO Basket, hvordan forløbet skal køre, og der kan være fokus på forskellige områder, fx klassetrin, særlige udfordringer eller drenge/piger for sig.

I øjeblikket er der SFO Basket i følgende kommuner: Frederiksberg, København, Furesø, Gladsaxe, Aarhus, Skanderborg, Kolding, Haderslev og Glostrup.

Mini Basket Camps er et projekt, der løber af stablen i samarbejde mellem BørneBasketFonden, DGI og Dansk Basketball Forbund (DBBF), og det tager udgangspunkt i DBBF’s aldersrelaterede træningskoncept.

Projektet løber at stablen i skoleferierne, og det er en unik mulighed for at se nye sider af sporten og ikke mindst mødes med børn fra andre klubber.

Vil du spille basket?

Drømmer du selv om at prøve kræfter med basketball eller kender du en, der gør, så kan du bruge DBBF’s hjemmeside til at søge på klubber i nærheden af dig. Herefter er det bare at kontakte den aktuelle klub og høre, om der er hold i din årgang. Og husk, at man altid kan træne baskeball derhjemme eller på skolen; det kræver ikke andet end en bold og en kurv.

Flere Nyheder